Aandacht voor mensen met dementie

  1. Home
  2. Aandacht voor mensen met dementie

In 2021 kreeg ik de gelegenheid om tekenles te verzorgen voor een dame met dementie. Gewoon bij haar aan huis 1x per 2 weken. Voor mij was het een bijzondere ervaring. Vanaf de eerste les zag ik hoe goed deze les haar deed. Dit gun ik iedere mens met dementie.

1,5 uur 100% aandacht voor de mens (met dementie).

Creatief bezig zijn en de gedachten en emoties de vrije loop laten. Alles kan en mag er zijn.
De dame bij wie ik kwam vond het fijn. Op de dagen dat ik kwam stond ze me op te wachten op haar balkon.
We hebben geëxperimenteerd met diverse materialen. Ik nam van alles mee. Want per keer was het afwachten wat ze leuk zou vinden om mee te werken en waartoe ze emotioneel in staat was. Daarnaast werden we ook geconfronteerd met de gevolgen van haar ziekte. Zo ging in het begin het kleuren met kleurpotlood nog goed, later niet meer. Toen zijn we overgestapt op verf en ecoline. Iedere streek met de kwast of met haar vingers bracht nieuwe en andere herinneringen boven. Bij iedere druppel ecoline die uit elkaar spatte op papier werden nieuwe verhalen verteld, soms heel helder, soms verward, maar het was goed. Zij voelde zich er zichtbaar goed bij, gehoord en gezien.

Inmiddels heb ik me bijgeschoold op het werken met mensen met dementie en heb ik diverse boeken over de ziekte gelezen en wat deze betekent voor de mensen die hiermee te maken krijgen. Hoe meer ik te weten kom, hoe meer ik er van overtuigd ben dat ik positief kan bijdragen aan de kwaliteit van leven. Creatief bezig zijn vanuit rust en aandacht.

Met alle liefde pak ik dan ook mijn teken- en schildersspullen in en kom  ik naar uw naaste die geraakt is door dementie. Met alle liefde is hij of zij ook van harte welkom in mijn praktijk. Belangrijk is dan wel dat traplopen geen probleem is. Mijn praktijkruimte bevindt zich op de eerste verdieping van een woonhuis.

In ruil hiervoor vraag ik €45,- per keer. Dat is inclusief alle materialen.
Voor lessen op locaties gelegen op meer dan 5 km vanaf mijn praktijk reken ik een bijdrage in de reiskosten van € 0,25 per kilometer.

Wil je meer informatie of een kennismakingsgesprek, neem contact met me op, dan maken we een afspraak.

Menu
0
    0
    Je winkelmand
    De winkelmand is leegTerug naar workshops