Vanmorgen was ik me heel bewust van mijn “FLOW”….en ‘Go with the flow’ vind ik een bijzondere zin: Laat je meevoeren op de stroom. Hoe dan????
Mijn favoriete stroom: een smalle beek met keien, waar genoeg water in staat, zodat ik met mijn bootje kan afdalen.
Ik denk dan bijvoorbeeld aan de rivier De Dordogne in de buurt van het plaatsje Argentat in Frankrijk, waar ik als student ben gaan kayakken. Of aan het raften op de rivier de Ubaye, bij het Lac de Serre-Ponçon. Ik zie het weer helemaal voor me: snel stromende stukken waar je je kayak of boot met moeite recht kunt houden, afgewisseld met bredere rivierdelen waar het water rustiger stroomt. Maar, waar je wel veel meer zelf moet peddelen om met een beetje vaart vooruit te komen.

Momenteel vaar ik over een breder deel van de rivier…..
Ik heb tijd om rustig om mij heen te kijken, terwijl de stroming mij verder brengt, maar zonder dat ik direct het gevoel heb dat ik alle zeilen bij moet zetten om in koers te blijven. Het voelt als freewheelen. Ik geniet van de omgeving en alle natuurschoon die aan mij voorbij trekt. Ik peddel rustig door, maar…. met een groeiend gevoel van onrust.

Ergens voor mij uit ligt een stroomversnelling. Hoe zal die eruit zien? Wanneer moet ik koers bepalen om er goed doorheen te komen? Hoe groot zijn de keien waar ik omheen mag sturen? Kan ik er omheen of ga ik eroverheen? Staat er genoeg water dat ik verder kan? Dit onbestemde gevoel maakt me ook een beetje onzeker. Doe ik nu wel het juiste?
En natuurlijk peddel ik rustig door en natuurlijk brengt de stroom mij verder. En toch……

Dan helpt tekenen of schilderen mij verder. Uiting geven aan mijn gevoel. Niet weten waar ik zal beginnen of wat ik ga maken. Het begint met een kleurtje en er komen vanzelf kleuren bij. En geleidelijk aan ontstaat een helder beeld.

Sta jij wel eens bij stil jouw flow? Wat heb jij nodig? Waar ga jij naar toe?
Zit jij in een stroomversnelling en zou je er graag even uit willen? Of kabbelt het leven voort en wil je graag jouw koers bepalen?
Kom dan eens een avond intuïtief schilderen en kom tot rust. Manoeuvreer jouw bootje uit de hoofdstroom en laat jouw flow zichtbaar worden. Uit het hoofd, vanuit het hart.

Iedere maand kun je op maandagavond bij mij terecht voor een workshop Intuïtief schilderen.
Voor €20,- heb je een compleet verzorgde avond, inclusief alle materialen.
Deelname op basis van inschrijving. Kijk voor de mogelijkheden op de pagina Worskhops

 

 

 

Menu
0
    0
    Je winkelmand
    De winkelmand is leegTerug naar workshops