Organiseren is mijn natuur.
Heerlijke feestjes, gezellige workshops en leuke partijtjes.
Planning maken: activiteiten bedenken, wegdromen van alles wat je wel zult gaan doen. Alle ideeën mooi in kaart brengen door middel van brainstorm of een andere vorm van planning. Tekeningetjes maken en visualiseren.
Ik kan hier zo van genieten. Ga er zelfs helemaal in op.
De flow die ontstaat…. de voorpret…..

En dan is de planning klaar. Plan compleet. Full stop.
Dan is er ineens even helemaal niets.
Stop…. niets meer …. leegte. …..iek- Paniek!!!!

Hoe nu verder?
Het sleutelwoord is “uitvoeren” of “doen”. En dan niet tussen aanhalingstekens, maar daadwerkelijk doen.
Met humor kan ik dan opnieuw aan het plannen slaan. Plannen wanneer ik het ga doen.
Nieuwe flow, nieuwe ideeën, het genieten is weer terug.
Wat is organiseren toch leuk!

En de planning?
Die laat ik uiteindelijk helemaal los.
Want, ik weet eigenlijk wel wanneer alles klaar moet zijn. En tussen het maken van alle planningen door ontstaat de workshop, het partijtje of het feestje. Het gaat bijna vanzelf. Op het boodschappenbriefje komen de ingrediënten voor het zelfgemaakte gebak tussen de gewone boodschappen te staan.
Voel ik een kriebel van onzekerheid of paniek, dan probeer ik me voor te stellen hoe de avond of dag eruit gaat zien. Vooruitkijken en gaan regelen dat alles er gewoon komt. Hooguit 1 of 2 weken voordat het zover is.
De keuze voor de taart en hapjes wordt hooguit een paar dagen van te voren gemaakt. Wel inspelen op het weer en andere actualiteiten die de smaak beïnvloeden!

Vandaag was ik aan het opruimen in mijn praktijk. Je wilt niet weten hoeveel planningen ik ben tegengekomen…..
Genoeg stof in ieder geval om de volgende workshop(s) mee te organiseren:
Op 18 april bij ‘s-Heerenloo in Druten sta ik samen met een vriendin op de Duurzaamheidsdag.
We verzorgen 3 workshops stoffen boodschappennetten / strandtasjes knopen. We werken daar met RibbonXL van Hoooked – 100% gerecycled garen gemaakt van restjes stof uit de kledingindustrie.

Ook zin in een creatief feestje met vrienden of collega’s? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.https://praktijkdestillekracht.nl/contact/

Menu
0
    0
    Je winkelmand
    De winkelmand is leegTerug naar workshops